Cartofi noi cu marar la cuptor
PrinteazaCartofi noi cu marar la cuptor din: cartofi noi, ulei, marar verde, sare.
- 1,5 kg cartofi noi (mai mici)
- 1-2 linguri ulei (untură sau unt)
- mărar verde
- sare
Mod de preparare:
Cartofii se fin în apă, apoi se rad uşor cu cutitul sau, mai bine se freacă cu sare grunjoasă sau mălai puse într-un prosop. Dacă au fost tinuti mai mult în apă, coaja se curătă uşor. In final se spală din nou, se pun într-un şervet să se usuce, apoi se aşază într-o tavă cu grăsime şi se pun la cuptor având grijă ca la început să fie unşi pe toată suprafata.
Din când în când, cratita se mişcă pentru a nu se prinde cartofii pe fundul ei. Când sunt rumeniti, se scot, se presară sarea şi se servesc cu mărar verde tocat deasupra. Pot fi serviti fie ca atare, ca mâncare de post (preparati cu ulei şi margarină), fie ca garnitură la friptură în locul cartofilor prăjiţi.
Dacă sunt diferenţe mari între dimensiunile cartofilor, cei mai mari pot fi tăiaţi în jumătăţi şi chiar sferturi.
Pofta buna!