Cartofi noi cu rozmarin
PrinteazaCartofi noi cu rozmarin din: cartofi noi, ulei de masline, rozmarin, sare, conopida, rosii, ardei, patrunjel.
- 1 kg cartofi noi
- 100 ml ulei de masline
- 2-3 fire de rozmarin verde
- sare
pentru sosul rosu:
- 1 conopida mica
- 2-3 rosii
- 3 ardei
- 1/2 legatura patrunjel
Mod de preparare:
Cureţi cartofii, îi speli şi îi laşi să se scurgă, apoi îi tai în sferturi, pe lungime, îi amesteci într-un castron cu uleiul, boiaua şi câteva frunzuliţe de rozmarin tăiate mărunt, ca să-şi dezvolte mai bine aroma.
Când toţi cartofii s-au acoperit cu o peliculă de ulei, îi aşezi într-o formă termorezistentă pe care o introduci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, timp de 45 de minute.
Din când în când, picuri în vas câte puţină apă şi întorci delicat cartofii, ca să rămână întregi şi să se rumenească uniform.
Pentru sosul picant, decojeşti roşiile, cureţi şi speli ardeii. Tai ardeii în fâşii, iar roşiile în bucăţi mari.
Desfaci conopida în bucheţele. Pui la fiert ardeii, roşiile şi conopida. Pasezi legumele fierte şi sarezi sosul dupa gust.
Aduci la masa cartofii calzi, presarati cu frunzele proaspete de rozmarin, alaturi de bolul cu sos fierbinte.
Cartofi noi cu rozmarin
Pofta buna!