Cartofi noi cu telemea şi ceapă verde
PrinteazaO reteta de cartofi noi cu telemea si ceapa verde din: cartofi, telemea, ceapa verde, unt si piper.
- 1 kg cartofi noi
- 250 g telemea sau cas de oaie
- 1 legatura ceapa verde
- 100 g unt
- piper pisat
Mod de preparare:
Se spală bine cartofii, se curăţă şi se fierb în apă cu sare cea 12-20 min., până ce devin moi. Se scurg de apă şi se lasă să se răcească. Se rade brânza şi se amestecă împreună cu ceapa verde tăiată rondele.
Se taie jumătăţi cartofii reci. Se topesc într-o tigaie 80 g unt şi se prăjesc jumătăţile de cartofi pe toate părţile; se repartizează pe farfurii. Se topeşte restul de unt în tigaie şi se toarnă peste cartofi. Se presară piper, rondele de ceapă verde şi brânză.
Cartofi noi cu telemea şi ceapă verde
Pofta buna!