Cartofi noi cu telemea şi ceapă verde

Printeaza

O reteta de cartofi noi cu telemea si ceapa verde din: cartofi, telemea, ceapa verde, unt si piper.

Ingrediente:Cartofi noi cu telemea şi ceapă verde

  • 1 kg cartofi noi
  • 250 g telemea sau cas de oaie
  • 1 legatura ceapa verde
  • 100 g unt
  • piper pisat

 

Mod de preparare:

Se spală bine cartofii, se curăţă şi se fierb în apă cu sare cea 12-20 min., până ce devin moi. Se scurg de apă şi se lasă să se răcească. Se rade brânza şi se ames­tecă împreună cu ceapa ver­de tăiată rondele.

Se taie jumătăţi cartofii reci. Se topesc într-o tigaie 80 g unt şi se prăjesc jumă­tăţile de cartofi pe toate păr­ţile; se repartizează pe far­furii. Se topeşte restul de unt în tigaie şi se toarnă peste car­tofi. Se presară piper, ronde­le de ceapă verde şi brânză.

Cartofi noi cu telemea şi ceapă verde

Cartofi noi cu telemea şi ceapă verde

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.