Cartofi noi cu file de peste
PrinteazaCartofi noi cu file de peste din: cartofi noi, fileuri de pastrav, ulei, faina, usturoi, lamaie, patrunjel, sare, piper.
Carnea de pește este o sursă excelentă de proteine de înaltă calitate, care sunt esențiale pentru dezvoltarea, repararea și menținerea țesuturilor corpului.
Peștele este recunoscut pentru conținutul său bogat în acizi grași Omega-3, precum acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul docosahexaenoic (DHA). Acești acizi grași sunt benefici pentru sănătatea inimii și a creierului, contribuind la scăderea nivelului de colesterol, reducerea inflamației și îmbunătățirea funcției cognitive.
- 1 kg cartofi noi
- 4 fileuri de păstrăv
- 6 linguri ulei
- 2 linguri făină
- 2 căţei de usturoi tocaţi
- zeama de la o lămâie
- câteva fire de pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se spală şi se curăţă complet cartofii de coaja subţire. Se fierb în apă cu un praf de sare.
După ce s-au fiert, se strecoară şi se amestecă imediat cu trei linguri de ulei şi pătrunjel tocat. Peştele se spală şi se usucă cu
un şervet de bucătărie.
Se sărează şi se trece prin făină. Se scutură foarte bine de surplusul de făină.
Intr-o tigaie, cu celelalte 3 linguri de ulei, se pune usturoiul şi, după 2-3 minute, se pun bucăţile de peşte.
Se lasă câte 3 minute să se rumenească pe fiecare parte.
După ce peştele s-a aurit frumos, se toarnă în tigaie zeama de lămâie şi se piperează. Se mai lasă un minut pe foc, să sfârâie puţin sosul, după care se serveşte alături de cartofii natur.
Cartofi noi cu file de peste
Pofta buna!