Cartofi noi la cuptor cu masline
PrinteazaCartofi noi la cuptor cu masline din: cartofi, condimente, ulei de masline, zeama de lamaie, masline verzi, marar.
- 1/2 kg cartofi noi
- 1/2 plic condimente
- 3-4 linguri ulei de masline
- zeama de la 1/2 lamaie
- 50 g masline verzi
- 2-3 fire de marar
Mod de preparare:
Cureţi coaja fină a cartofilor noi, cu ajutorul unui burete de plastic special destinat acestei operaţiuni. Ii speli bine şi îi laşi să se scurgă. In funcţie de dimensiunea cartofilor, poţi să-i laşi întregi sau poţi să-i tai în jumătăţi sau în sferturi.
Intr-o formă termore zistentă, pui cartofii, îi stropeşti cu uleiul şi îi presari cu condimente. Amesteci uşor, pentru ca bucăţile de cartofi să se ungă şi să se condimenteze cât mai uniform. Torni în tavă zeama de la 1/2 lămâie şi introduci vasul în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 30-35 de minute.
La fiecare 10 minute, scoţi vasul din cuptor şi întorci cu grijă cartofii, iar dacă mai este nevoie, picuri în vas puţină apă. La ultima operaţiune, pui printre cartofi măslinele verzi. Serveşti cartofii fierbinţi, decoraţi cu puţin mărar fin tocat.
Cartofi noi la cuptor cu masline
Pofta buna!