Cartofi noi la tava cu crema de branza
PrinteazaCartofi noi la tava cu crema de branza din: cartofi, ceapa, unt, crema de branza, oua, cascaval, ulei, sare, busuioc.
- 1 kg cartofi
- 1 ceapa
- 2 linguri unt
- 500 g crema de branza
- 4 oua
- 100 g cascaval
- ulei
- sare
- busuioc proaspat
Mod de preparare:
Cureti cartofii si ii pui la fiert in apa cu sare. Dupa 15 minute, ii scurgi si ii lasi sa se raceasca (astfel, se taie mai usor, fara sa se sfarame).
Tai ceapa in solzisori si o calesti in putin ulei, pana capata o culoare aurie, fara sa o arzi. Cand cartofii s-au racit, ii tai felii.
Ungi o tava de copt cu unt, pui ceapa calita, un strat de cartofi, torni crema de branza cat mai uniform, iar la urma pui inca un strat de cartofi.
Bati ouale, adaugi cascavalul ras si torni amestecul peste cartofi.
Dai la cuptor pentru 15-20 de minute. Servesti cartofii cu frunze proaspete de busuioc deasupra.
Cartofi noi la tava cu crema de branza
Pofta buna!