Cartofi noi cu lamaie si unt aromat

Printeaza

Cartofi noi cu lamaie si unt aromat – o garnitură delicioasă și aromată, perfectă pentru a însoți diverse feluri de mâncare, de la pește la carne de pasăre sau chiar ca fel principal într-o masă vegetariană.

Iată cum să pregătești această rețetă simplă și plină de savoare:

Ingrediente:

  • 500 g cartofi noi, bine spălați
  • 50 g unt
  • Coaja rasă de la 1 lămâie
  • Sucul de la 1/2 lămâie
  • 2-3 căței de usturoi, zdrobiți
  • Sare și piper negru după gust
  • Pătrunjel proaspăt, tocat, pentru garnitură
  • Optional: câteva frunze de rozmarin proaspăt sau cimbru pentru un plus de aromă

Mod de preparare:

Prepararea cartofilor:

Pune cartofii noi într-o oală mare și acoperă-i cu apă rece. Adaugă un praf de sare și lasă-i să fiarbă. După ce apa începe să clocotească, reduce focul și fierbe cartofii timp de aproximativ 15-20 de minute, până când sunt fragezi, dar încă fermi la atingere.

Scurge cartofii și lasă-i să se răcească puțin. Dacă preferi, poți tăia cartofii în jumătăți sau sferturi, în funcție de mărimea lor.

Prepararea untului aromat:

Într-o tigaie, topește untul la foc mediu. Adaugă usturoiul zdrobit și, dacă folosești, rozmarinul sau cimbrul.

Gătește până când usturoiul devine auriu și aromat, având grijă să nu-l arzi.

Adăugarea cartofilor și aromatizarea:

Adaugă cartofii în tigaie și amestecă bine pentru a-i acoperi cu untul aromatizat.

Coace cartofii în unt timp de câteva minute până când încep să capete o culoare aurie pe margini.

Spre finalul gătitului, adaugă coaja rasă de lămâie și sucul de lămâie, amestecă bine pentru a distribui uniform aromele.

Condimentează cu sare și piper după gust.

Finalizarea și servirea:

Transferă cartofii într-un bol de servire. Presară pătrunjelul tocat deasupra pentru un plus de culoare și prospețime.

Servește cartofii calzi, ca garnitură sau ca fel principal vegetarian.

Sfaturi:

  • Pentru o versiune vegană: Înlocuiește untul cu ulei de măsline sau cu un unt vegan.
  • Variații: Experimentează cu diferite ierburi și condimente, cum ar fi busuiocul sau oregano, pentru a varia gustul.

Această rețetă de cartofi noi cu lămâie și unt aromat este perfectă pentru a aduce un plus de savoare și eleganță oricărei mese. Textura crocantă a cartofilor combinate cu aroma răcoritoare de lămâie și untul aromatizat creează un echilibru perfect de gusturi.

 

Cartofi noi cu lamaie si unt aromat

 

amestecă 25g de unt topit cu 1 lingură de chives tocate şi coaja rasă de la 1/2 lămâie.

fierb 1,5kg de cartofi noi în apă cu sare până devin fragezi, se scurg şi se răstoarnă pe o farfurie pentru servit.

adaugă sosul de unt deasupra.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.