Cartofi noi pane
PrinteazaO reteta de cartofi noi pane din: cartofi, oua, unt, lapte, sare grunjoasa, cascaval, muschi afumat de porc, unt, usturoi, faina si pesmet.
- un kg cartofi noi
- 3 ouă
- 50 g unt
- 150 ml lapte dulce
- sare grunjoasă
Pentru umplutură:
- 200 g caşcaval
- 250 g muşchi afumat de porc
- 50 g unt
- 2-3 căţei usturoi
- făină şi pesmet
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Se spală cartofii si se pun să fiarbă în apă cu sare grunjoasă. Separat, se pregăteşte umplutura. Se taie muşchiul de porc cubulete, care se călesc în sucul propriu, apoi se pun într-un bol si se răcesc. Se rade caşcavalul pe răzătoarea mică. Usturoiul se pasează cu blenderul, se adaugă untul, cimbrul si sarea, după gust.
Se amestecă cu caşcavalul si muşchiul. Se scurg cartofii de apă, se lasă să se răcească. Se pasează, iar în piure se adaugă unt, un ou si lapte călduţ. Se formează gogosele, care se umplu cu compoziţia preparată.
Se trec prin făină, cele două ouă bătute şi pesmet si se prăjesc în uleiul încins. Se scot pe un şervet să se scurgă si se servesc la aperitiv cu alte garnituri.
Cartofi noi pane
Pofta buna!