Cartofi noi pe pat de ceapa
PrinteazaCartofi noi pe pat de ceapa din: cartofi, ceapa, seminte de susan, ardei grasi, rosii, ulei de masline, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 kg cartofi noi
- 4-5 cepe
- 2 linguri cu seminţe de susan
- 3-4 ardei graşi
- 3 roşii
- ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare Cartofi noi pe pat de ceapa:
Curăţă bine cartofii, după care spală-i în apă rece şi rumeneşte-i în baie de ulei. Separat, taie ceapa julienne şi căleşte-o în ulei.
Tot în acest timp coace ardeii pe toate părţile. Susanul prăjeste-l într-o tigaie, dar fără ulei.
Scoate ceapa pe un platou şi deasupra aşază cartofii uşor rumeniţi. Presară sare şi piper şi puţin susan.
Curăţă ardeii copţi şi taie-i mărunt. Lasă-i câteva minute pe foc, în uleiul rămas de la ceapa călită.
Adaugă roşiile decojite şi zdrobite. Potriveşte gustul de sare şi piper şi după câteva clocote opreşte focul.
Serveşte cartofii cu ceapa şi sosul de ardei copţi.
Pofta buna!