Cartofi noi cu pătrunjel si sos de ton
PrinteazaO reteta de cartofi noi cu patrunjel si sos de ton din: cartofi, ton, suc de lamaie, coaja de lamaie, iaurt, sos de maioneza, sare, piper, capere, patrunjel, ulei de masline si unt.
- 1,2 kg cartofi noi
- 3 conserve de ton (150 g fiecare)
- 3-4 linguri de suc de lămâie
- 2 linguriţe coajă rasă de lămâie
- 300 g iaurt
- 4 linguri sos de maioneză
- sare
- piper măcinat
- 3 linguri capere mici
- 3 linguri pătrunjel tocat
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 lingură unt
Mod de preparare:
Cartofii se spală şi se fierb în apă cu sare, cca 25 de minute. Conservele de ton se scurg de sucul propriu. Tonul, iaurtul, sosul de maioneză, sucul de lămâie, sarea, piperul şi caperele; se amestecă şi se obţine undressing consistent.
Se încălzesc uleiul şi untul, se adaugă cartofii si se lasă puţin la călit, se presară coaja de lămâie şi pătrunjelul şi se asezonează cu sare şi piper. Se servesc cu sosul de ton.
Cartofi noi cu pătrunjel si sos de ton
Pofta buna!