Cartofi noi prăjiţi cu usturoi
PrinteazaO reteta de cartofi noi prajiti cu usturoi din: ulei de masline, usturoi, ghimbir, seminte de fenicul, cumin, curcuma, cartofi si zeama de lamaie.
- 1 lingura ulei de masline
- 8 catei mari de usturoi necuratati de coaja
- 3 felii mari de ghimbir necuratate de coaja
- 2 lingurite seminte de fenicul
- 2 lingurite cumin
- 2 lingurite curcuma
- 675 g cartofi mici cu coaja rosie taiati in bucati de 1 cm
- 4 linguri apa
- 1 lingura zeama de lamaie
Mod de preparare:
Se incinge uleiul intr-o tigaie mare teflonata, la foc mic. Se adauga usturoiul, ghimbirul, semintele de fenicul, cuminul si curcuma. Se caleste totul 1 minut.
Se adauga cartofii si se misca tigaia pana se amesteca bine cu celelalte ingrediente. Se prajesc aproximativ 5 minute sau pana cand capata culoarea aurie. Se adauga apa, se acopera tigaia si se prajesc, miscand tigaia din cand in cand, aproximativ 30 de minute sau pana cand cartofii sunt moi.
Se scoate si se arunca ghimbirul. Se stropesc cartofii cu zeama de lamaie. Cateii de usturoi se servesc in coaja; fiecare mesean poate sa stoarca cateii de usturoi peste cartofi.
Cartofi noi prăjiţi cu usturoi
Pofta buna!
Incoming search terms:
- cartofi noi prajiti cu usturoi
- cartofi noi prajiti