Cartofi noi sote
PrinteazaCartofi noi sote din: cartofi noi, margarina sau ulei, marar, sare, piper.
- 1 kg cartofi noi
- 4-5 linguri margarina sau ulei
- 1 legătură mărar
- sare
- eventual: piper măcinat
Mod de preparare:
Cartofii noi, de mărime cât mai apropiată, se spală, se ţin câteva minute în apă, apoi se curăţă de coajă (de preferat prin frecare cu un prosop aspru sau/şi cu sare grunjoasă sau mălai). După aceea, cartofii se pun la fiert în apă cu sare (apa să-i acopere).
Când sunt bine fierţi, cartofii se scurg de apă şi se lasă într-o strecurătoare să se scurgă. Când nu mai au apă pe ei, se pun să se prăjească într-o tigaie cu ulei încins. Se rumenesc pe toate părţile, apoi se scot într-un platou, unde se presară cu sare, mărar (sau altă verdeaţă) tocat mărunt şi eventual cu piper.
Dacă se servesc ca mâncare de post, peste ei se toarnă o parte din grăsimea în care au fost prăjiţi sau chiar toată.
Cartofii noi, sote, pot fi serviţi şi ca garnitură la friptură, la o mâncare de carne sau chiar la peşte.
Pofta buna!