Cartofi noi umpluţi cu urdă
PrinteazaCartofi noi umpluţi cu urdă
- 1,500 kg cartofi noi
- 400 g urdă
- 200 ml lapte
- 2 ouă
- 2 linguri griş
- 2 legături mărar
- 150 ml ulei
- 400 g smântână
- sare
Mod de preparare:
Fierbi grisul cu laptele şi după ce s-a îngroşat, îl dai deoparte şi-l laşi să se răcească. Il amesteci apoi cu urda, mărarul tocat, ouăle şi un praf de sare până se omogenizează.
Cureţi cartofii, le scoţi miezul, îi umpli cu compoziţia de urdă şi griş şi-i rumeneşti câteva minute în ulei încins. Aşezi apoi cartofii rumeniţi într-o tavă, torni smântână, presari puţină sare şi-i dai la cuptor pentru 15-20 de minute.
Cartofi noi umpluţi cu urdă
Poftă bună!