Cartofi cu oua ochiuri

Printeaza

Cartofi cu oua ochiuri din: cartofi fierti, ceapa, bacon, ulei de floarea soarelui, unt, oua, sare, piper, patrunjel.

Ingrediente:Cartofi_cu_oua_ochiuri

  • 800 g cartofi fierti cu o zi inainte
  • 1 ceapa
  • 8 felii bacon (sau kaizer afumat)
  • 4 linguri ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri unt
  • 4 oua
  • sare
  • piper
  • 1 lingura patrunjel tocat

 

Mod de preparare:

Curatati cartofii fierti si taiati-i rondele. Curatati si spalati ceapa, apoi taiati-o cubulete. Taiati sunca fasii subtiri. Incingeti uleiul intr-o tigaie mai mare şi prăjiţi acolo rondelele de cartofi. Intoarceţi-le şi adăugaţi ceapa şi şunca, apoi căliţi în continuare.

Intre timp, într-o altă tigaie topiţi untul, spargeţi ouăle şi prăjiţi-le ochiuri.

Condimentaţi cartofii şi aşezaţi-i în farfuriile preîncălzite. Aşezaţi câte un ou ochi pe cartofi şi presăraţi cu puţin pătrunjel. Puteţi pregăti şi o salată proaspătă cu roşii şi castraveţi.

Cartofi cu oua ochiuri

Cartofi_cu_oua_ochiuri

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Tot fac cartofi cu oua si din cand in cand mai adaug si cateva bucati de kaizer sau sunca, o bunatate

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.