Cartofi cu oua ochiuri
PrinteazaCartofi cu oua ochiuri din: cartofi fierti, ceapa, bacon, ulei de floarea soarelui, unt, oua, sare, piper, patrunjel.
- 800 g cartofi fierti cu o zi inainte
- 1 ceapa
- 8 felii bacon (sau kaizer afumat)
- 4 linguri ulei de floarea soarelui
- 2 linguri unt
- 4 oua
- sare
- piper
- 1 lingura patrunjel tocat
Mod de preparare:
Curatati cartofii fierti si taiati-i rondele. Curatati si spalati ceapa, apoi taiati-o cubulete. Taiati sunca fasii subtiri. Incingeti uleiul intr-o tigaie mai mare şi prăjiţi acolo rondelele de cartofi. Intoarceţi-le şi adăugaţi ceapa şi şunca, apoi căliţi în continuare.
Intre timp, într-o altă tigaie topiţi untul, spargeţi ouăle şi prăjiţi-le ochiuri.
Condimentaţi cartofii şi aşezaţi-i în farfuriile preîncălzite. Aşezaţi câte un ou ochi pe cartofi şi presăraţi cu puţin pătrunjel. Puteţi pregăti şi o salată proaspătă cu roşii şi castraveţi.
Cartofi cu oua ochiuri
Pofta buna!
Tot fac cartofi cu oua si din cand in cand mai adaug si cateva bucati de kaizer sau sunca, o bunatate