Cartofi parizieni
PrinteazaCartofi parizieni din: cartofi, oua, faina, unt, smantana, lapte, sare.
- 1,8 kg cartofi
- 4 oua
- 120 g faina
- 120 g unt
- 100 g smantana
- 500 ml lapte
- sare
Mod de preparare:
Se spală cartofii şi se fierb în coajă, într-o cratiţă cu apă. Se răcesc, se curăţă de coajă şi se taie felii.
într-o cratiţă se pune unt la înfierbântat şi se căleşte făina, care se stinge cu laptele şi se lasă să fiarbă până se îngroaşă. Se amestecă mereu ca să nu se prindă. După ce a fiert, se pun în cratiţă cartofii tăiaţi felii şi smântână, se sărează şi se amestecă bine. Ouăle se fierb, se răcesc, se curăţă de coajă şi se taie rondele.
Se unge o tavă cu unt, se pune un rând de cartofi, un rând de ouă tăiate, după care se acoperă ouăle cu cartofi, se pune unt deasupra şi se bagă tava în cuptor.
Când budinca s-a rumenit la suprafaţă, se serveşte cu unt topit pe deasupra.
Pofta buna!