Cartofi parizieni

Printeaza

Cartofi parizieni din: cartofi, oua, faina, unt, smantana, lapte, sare.

Ingrediente:Cartofi parizieni

  • 1,8 kg cartofi
  • 4 oua
  • 120 g faina
  • 120 g unt
  • 100 g smantana
  • 500 ml lapte
  • sare

 

Mod de preparare:

Se spală cartofii şi se fierb în coajă, într-o cratiţă cu apă. Se răcesc, se curăţă de coajă şi se taie felii.

într-o cratiţă se pune unt la înfierbântat şi se căleşte făina, care se stinge cu laptele şi se lasă să fiarbă până se îngroaşă. Se amestecă mereu ca să nu se prindă. După ce a fiert, se pun în cratiţă cartofii tăiaţi felii şi smântână, se sărează şi se amestecă bine. Ouăle se fierb, se răcesc, se curăţă de coajă şi se taie rondele.

Se unge o tavă cu unt, se pune un rând de cartofi, un rând de ouă tăiate, după care se acoperă ouăle cu cartofi, se pune unt deasupra şi se bagă tava în cuptor.

Când budinca s-a rumenit la suprafaţă, se serveşte cu unt topit pe deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.