Cartofi şi păstârnac copţi, cu muştar şi miere

Printeaza

O reteta de cartofi si pastarnac copti, cu mustar si miere din: cartofi, pastarnac, unt, faina, lapte, mustar cu boabe, miere, otet din vin alb, paine si parmezan.

Ingrediente:Cartofi şi păstârnac copţi, cu muştar şi miere

  • 800 g de cartofi, taiati in cuburi de 2,5 cm
  • 800 g de pastarnac, taiat in cuburi de 2,5 cm
  • 85 g de unt
  • 85 g de faina
  • 600 ml de lapte
  • 2 linguri de mustar cu boabe
  • 2 linguri de miere lichida
  • 2 linguri de otet din vin alb
  • 85 g paine proaspata, faramitata
  • 25 g parmezan

 

Mod de preparare:

Se pune apă cu sare într-o cratiţă mare şi se dă în clocot. Se adaugă cartofii şi păstârnacul şi se fierb cinci minute. Se scurg uşor, apoi se adaugă în tavă. Se topeşte untul într-o cratiţă, apoi se adaugă făina şi se amestecă încontinuu două minute. Se toarnă treptat laptele pentru a obţine un sos fin, fără cocoloaşe.

Se fierbe domol, amestecând des, până se îngroaşă – aproximativ cinci minute. Se adaugă amestecând muştarul, mierea, oţetul şi se asezonează. Se toarnă totul peste cartofi. Se amestecă firmiturile de pâine şi parmezanul, apoi se presară peste cartofi şi se lasă deoparte. In acest stadiu, poţi acoperi vasul în care sunt cartofii şi lăsa la frigider până la 24 de ore.

Cartofi şi păstârnac copţi, cu muştar şi miere

Cartofi şi păstârnac copţi, cu muştar şi miere

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.