Cartofi cu patrunjel si orez

Printeaza

Cartofi cu patrunjel si orez din: cartofi, orez, ceapa, ulei, marar, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:

  • 4 cartofi mari
  • 150 g orez
  • 1 ceapa marisoara
  • 4 linguri de ulei
  • 1 legatura de marar
  • 1 legatura de patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se alege orezul şi se spală în mai multe ape, apoi se lasă să se scurgă.

Ceapa se curăţă, se spală şi se taie peştişori. Intr-o cratiţă, se înfierbântă uleiul şi se căleşte ceapa, apoi, când aceasta devine transparentă, se adaugă orezul.

Se stinge cu 1 I de apă călduţă şi se lasă să fiarbă la foc domol, amestecând mereu, să nu se lipească.

Se adaugă cartofii, curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi în rondele, şi se potriveşte de sare şi piper.

Se acoperă cratiţa şi se micşorează flacăra. Cand zeama a scăzut suficient, iar cartofii sunt fierţi, se ia de pe foc şi se presară deasupra verdeaţa, tocată mărunt.

Se pot servi atât calzi, cât şi reci.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.