Cartofi pentru micul dejun
PrinteazaCartofi pentru micul dejun din: cartofi, supa de legume, ceapa, ardei, sos de soia, piper, rosii, ceapa verde.
- 4 cartofi mari, curăţaţi şi tăiaţi
- 6 linguri de supă concentrată de legume, împărţită
- 1 ceapă, feliată fin
- 1 ardei gras verde, tăiat cubuleţe
- 4 linguriţe de sos de soia degresat sau tamari
- 1/2 de linguriţă de piper negru
- 6 roşii cherry, tăiate sferturi
- 2 cepe verzi, feliate subţire
Mod de preparare:
Se taie cartofii în cuburi de un centimetru şi se opăresc până pot fi înţepaţi cu un wârf de cuţit, aproximativ 10 minute. Se iau de pe foc şi se lasă deoparte.
Se încălzesc trei linguri de supă concentrată de legume într-o cratiţă mare care nu llipeşte, la foc potrivit spre mare şi se adaugă ceapa şi ardeiul verde. Se călesc, amestecând frecwent.
Se adaugă cuburile de cartofi, 3 linguri de supă concentrată de legume, sosul de soiia sau tamari şi piperul negru. Se lasă în continuare pe foc, amestecând uşor cu o spatulă, pâînă când cartofii devin aurii-arămii.
Se garniseşte cu roşii cherry şi ceapă verde.
Pofta buna!