Avocado (Persea americana) este o fructă cu coajă verde și miez cremos, originară din regiunea centrală a Americii de Sud. Este cunoscută și sub denumirea de “fructul untului” datorită texturii sale moi și unturoase. Avocado este recunoscut pentru proprietățile sale nutriționale și beneficiile pentru sănătate. Iată câteva informații […]
Cartofi cu pesmet şi leurdă
PrinteazaCartofi cu pesmet si leurda din: cartofi, usturoi, ceapa rosie, ulei de masline, pesmet, patrunjel, verdeturi, sare si piper.
Ingrediente:
- 800 g cartofi
- 1 capatana de usturoi
- 4 cepe rosii
- 150 ml ulei de masline
- 100 g pesmet
- 2 linguri patrunjel taiat marunt
- 2-3 legatura verdeturi: leurda, urzici, macris, rucola, untisor etc.
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneţi cartofii la fiert, în coajă. Lăsaţi-i la răcit şi apoi curăţaţi-i de coajă. Tăiaţi-i în rondele mai groase.
Tăiaţi ceapa cât mai mărunt, pisati usturoiul şi căliţi-leîn 100 ml ulei. In
altă tigaie rumeniţi pesmetul în uleiul rămas.
Amestecaţi mereu cu o lingură de lemn, ca să se rumenească uniform. Adăugaţi pătrunjelul. Puneţi într-un vas mai mare cartofii tăiaţi în rondele.
Turnaţi peste ei ceapa şi usturoiul călite şi deasupra, puneţi pesmetul rumenit şi verdeţurile spălate şi tocate sau rupte în fasii.
Amestecaţi uşor, ca să nu rupeţi rondelele de cartofi. Serviţi preparatul cald.
Cartofi cu pesmet şi leurdă
Pofta buna!
varza, ulei de masline, ceapa, usturoi, coriandru, curcuma, scortisoara, ghimbir, sare, piper, apa, otet de mere, miere. Ingrediente: 1 varză dulce medie 2 linguri de ulei de măsline 1 ceapă medie, tăiată mărunt 2 căței de usturoi, zdrobiți 1 linguriță de coriandru măcinat 1 linguriță de curcuma 1/2 linguriță […]