Cartofi picanti asezonati cu otet balsamic
PrinteazaO reteta de cartofi picanti asezonati cu otet balsamic din: cartofi, sare, ulei de masline, usturoi, rosii cherry, otet balsamic, supa, piper si busuioc.
- 1 kg cartofi noi mici
- sare
- 6 linguri ulei de masline
- 4 catei de usturoi
- 250 g rosii cherry
- 3 linguri otet balsamic
- 4 linguri supa
- piper
- cateva frunze de busuioc
Mod de preparare:
Se spală bine cartofii şi se fierb în apă cu sare cca 8 min. Se scurg şi se lasă să se răcească. Se taie cartofii în jumătate, pe lung, şi se prăjesc în 4 linguri de ulei cca 10 minute, într-o tigaie mare, amestecând.
Se curăţă usturoiul şi se taie felii; se adaugă în tigaie şi se prăjeşte. Se spală roşiile, se taie jumătăţi şi se adaugă la cartofi; se prăjesc împreună cca 1 min. Se adaugă oţetul şi supa, sare şi piper şi se mai prăjesc cartofii cca 2 min.
Se încinge restul de ulei şi se prăjesc frunzele de busuioc; se lasă să se scurgă pe prosoape de hârtie. Se servesc cartofii şi se presară busuiocul prăjit.
Cartofi picanti asezonati cu otet balsamic
Pofta buna!
hai ca-mi plac cartofii astia