Cartofi prajiti cu fasole verde si pere
PrinteazaO reteta de cartofi prajiti cu cu fasole verde, ceapa, sare, pere, piper alb, piper rosu si tarhon sau marar
Ingrediente:
- 750 g cartofi fierti
- 2 cepe
- 250 g fasole verde
- sare
- 3 pere
- 6 linguri rase de ulei
- piper alb macinat
- 1 varf de cutit de piper rosu macinat
- 1 legatura tarhon sau marar
Mod de preparare:
Se descojesc cartofii si se taie felii. Ceapa se taie in patru si pe urma in felii subjiri. Fasolea se taie in doua in functie de lungime si se opareste 10-12 minute in apa cu sare.
In timp ce fierbe fasolea se taie perele in patru, se indeparteaza cotorul si se taie in felii groase.
Uleiul se pune la incins intr-o tigaie mare si se prajesc in el cartofii pe portii. Se adauga ceapa. Se condimenteaza totul cu sare, piper si piper rosu.
Se strecoara fasolea si se lasa sa se scurga. Pe urma se adauga la cartofi impreuna cu perele si se prajeste totul 2-3 minute.
Eventual se mai condimenteaza mancarea inca o data, sa fie picanta. Inainte de servire se amesteca cartofii cu tarhon sau frunze de patrunjel.
Cartofi prajiti cu fasole verde si pere
Pofta buna!