Cartofi prajiti cu fasole verde si pere

Printeaza

Cartofi prajiti cu fasole verde si pere

O reteta de cartofi prajiti cu cu fasole verde, ceapa, sare, pere, piper alb, piper rosu si tarhon sau marar

Ingrediente:

  • 750 g cartofi fierti
  • 2 cepe
  • 250 g fasole verde
  • sare
  • 3 pere
  • 6 linguri rase de ulei
  • piper alb macinat
  • 1 varf de cutit de piper rosu macinat
  • 1 legatura tarhon sau marar

 

Mod de preparare:

Se descojesc cartofii si se taie felii. Ceapa se taie in patru si pe urma in felii subjiri. Fasolea se taie in doua in functie de lungime si se opareste 10-12 minute in apa cu sare.

In timp ce fierbe fasolea se taie perele in patru, se indeparteaza cotorul si se taie in felii groase.

Uleiul se pune la incins intr-o tigaie mare si se prajesc in el cartofii pe portii. Se adau­ga ceapa. Se condimenteaza totul cu sare, piper si piper rosu.

Se strecoara fasolea si se lasa sa se scurga. Pe urma se adauga la cartofi impreuna cu perele si se prajeste totul 2-3 minute.

Eventual se mai condimenteaza mancarea inca o data, sa fie picanta. Inainte de servire se amesteca cartofii cu tarhon sau frunze de patrunjel.

Cartofi prajiti cu fasole verde si pere

Cartofi prajiti cu fasole verde si pere1.jpg Cartofi prajiti cu fasole verde si pere2.jpg Cartofi prajiti cu fasole verde si pere3.jpg Cartofi prajiti cu fasole verde si pere4.jpg Cartofi prajiti cu fasole verde si pere.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.