Cartofi prajiti cu salata de varza
PrinteazaCartofi prajiti cu salata de varza din: cartofi, ulei, sare, usturoi, varza, chimen.
- 1 kg cartofi
- 1 cană cu ulei
- sare
- usturoi tocat
- 1 varză acră
- chimen pisat
- 2 linguri cu ulei de măsline
Mod de preparare:
Curăţaţi cartofii, tăiaţi-i felii, spălaţi-i, tăiaţi-i apoi beţişoare sau rotunduri subţiri, spălaţi-i şi scurgeţi-i. Daţi un praf de sare pe ei, prăjiţi-i în ulei fierbinte, întoarceţi-i des şi scoateţi-i pe şerveţele când s-au rumenit.
Stropiţi-i cu sos de usturoi şi serviţi-i alături de salată de varză acră. Salata o faceţi din varză spălată şi tocată fin, amestecată cu chimen pisat şi stropită cu ulei de măsline.
Serviţi cu pâine proaspătă sau cu mămăliguţă rece.
Pofta buna!