Cartofi prăjiţi cu sos

Printeaza

Cartofi prăjiţi cu sos

Ingrediente:

  • 5 cartofi
  • ulei
  • sare
  • piper

Pentru sos:

  • 80 g maioneză
  • 3 lin­guriţe de curry
  • 40 g smântână
  • o linguriţă de ghimber măcinat
  • o jumătate de linguriţă de şofran
  • o jumătate de lin­guriţă de pudră de chilii
  • o jumătate de linguriţă de boia dulce
  • sare

Preparare:

Cartofi prăjiţi cu sos: Intr-un castron se amestecă maioneza cu smântână. Se presară curry, ghimberul, şofranul, chilii, boiaua dulce şi sarea.

Se amestecă şi se lasă în frigider timp de o oră. Cartofii se curăţă de coajă şi apoi se taie beţişoare. Se usucă cu un şervet, apoi se prăjesc în uleiul foarte bine încins.

Se lasă pe un şervet să se elimine uleiul în exces, apoi se presară sare şi piper. Se servesc cu sos.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Bibilică friptă cu ierburi aromatice și lămâie

Bibilică friptă cu ierburi aromatice și lămâie – o alegere ideală pentru o masă festivă sau o cină specială. Această rețetă aduce un echilibru perfect între aromele proaspete ale ierburilor și gustul citric al lămâii, completând textura fragedă și suculentă a cărnii de bibilică. Fiind un preparat rafinat și sofisticat, bibilica friptă este potrivită pentru […]

Supă Rece de Castraveți cu Leurda

Supă Rece de Castraveți cu Leurda: este o alegere perfectă pentru zilele călduroase de vară, oferind o combinație răcoritoare și plină de nutrienți. Castraveții sunt cunoscuți pentru conținutul lor ridicat de apă și proprietățile hidratante, în timp ce leurda adaugă un gust subtil de usturoi și multiple beneficii pentru sănătate. Această supă este nu doar […]

 

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Cartofii prajiti sunt placerea mea vinovata 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.