Cartofi rosii cu hrean si smantana
PrinteazaCartofi rosii cu hrean si smantana din: cartofi rosii, otet din vin alb, ceapa verde, pasta de hrean, smantana, zeama de lamaie si chives.
Ingrediente:
- 1,8 kg cartofi rosii mici
- 4 linguri otet din vin alb
- 1 legatura cu ceapa verde, taiata in felii fine
- 5 linguri pasta de hrean
- 500 g de smantana
- zeama de la 1 lamaie
- 1 legatura de chives, tocata
Mod de preparare:
Se fierb cartofii în apă clocotită cu sare, până se frăgezesc. Se scurg, apoi se pun înapoi în oala caldă, ca să se usuce un pic.
Toarnă oţetul peste cartofi, împreună cu câteva vârfuri de cuţit de sare.
Lasă să se odihnească 10 minute, apoi se adaugă restul de ingrediente şi se amestecă uşor.
Gustă şi se mai adaugă un pic de sare dacă este necesar, apoi se răstoarnă într-un vas pentru servit.
Cartofi rosii cu hrean si smantana
Pofta buna!