Cartofi cu roşii şi mozzarella gratinată
PrinteazaO reteta de cartofi cu rosii si mozzarella gratinata din: cartofi, rosii, mozzarela, supa de legume, sare, piper, unt si frunze de busuioc.
- 600 g cartofi fierţi
- 400 g roşii întregi decojite
- 200 g mozzarella
- 400 ml supă de legume
- sare
- piper măcinat
- 1 lingură unt
- unt pentru uns forma
- frunze de busuioc pentru decor
Mod de preparare:
Cartofii se spală şi se fierb în apă sărată timp de 20 de minute, se scurg de apă, se curăţă de coajă şi se taie felii. Roşiile decojite se taie felii, la fel şi mozzarella. Se unge cu unt o tavă şi se pun, alternativ, feliile de roşii, cartofi, respectiv mozzarella.
Se toarnă supa de legume, se dă cu sare şi piper şi se pune untul tăiat bucăţele foarte mici pe deasupra. Se lasă cca 10 minute la gratinat, la foc mediu. Se serveşte cu frunze de busuioc proaspăt.
Cartofi cu roşii şi mozzarella gratinată
Pofta buna!