Cartofi rosii cu smantana

Printeaza

Cartofi rosii cu smantana din: cartofi rosii, sare, smantana, marar, unt.

Ingrediente:

  • 8-10 cartofi roşii (cu carne fermă şi coajă uşor roşie)
  • sare
  • 1 cană cu smântănă
  • 2 linguri cu mărar tocat
  • 1 lingură cu unt

 

Mod de preparare:

Cartofi rosii cu smantana: Spălaţi cartofii cu apă rece sau călduţă folosind un burete moale. Limpeziţi şi puneţi la fiert cu apă caldă cât să-i acopere.

Puneţi capacul deasupra vasului, potriviţi focul, fierbeţi 20-25 min. Răciţi cartofii după ce aţi aruncat apa în care au fiert 110-15 min, curăţaţi de coajă şi tăiaţi-i felii subţiri.

Incălziţi untul într-o cratiţă largă, adăugaţi cartofii, săraţi uşor şi turnaţi deasupra 1/2 din cantitatea de smântână.

Acoperiţi cratiţa, lăsaţi să se rumenească leguma Ha foc potrivit. După 10-15 min trageţi cratiţa de pe foc, puneţi restul de smântână peste cartofi, porţionaţi în farfurii. Presăraţi deasupra mărarul tocat.

Serviţţi ca un fel de mâncare sau ca garnitură lângă peşte, came sau chiftele de legume.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.