Cartofi umpluti cu paine, unt si oua din: cartofi, paine, unt, oua, verdeata, lapte, bulion, faina, ulei, zahar, sare. Ingrediente: 12 cartofi mari 3 felii de franzelă 100 g unt 3 ouă 1 lingură verdeaţa tocată 200 ml lapte (pentru sos) 2 linguri bulion 1 lingură făină 100 ml ulei 1 lingură zahăr sare Mod […]
Cartofi cu rosii si usturoi
PrinteazaCartofi cu rosii si usturoi din: cartofi noi, ulei, roşii coapte, usturoi, mărar, sare.
Ingrediente:
- 1 kg cartofi noi
- 1 ceaşcă ulei
- 3 roşii coapte
- usturoi
- mărar tocat
- sare
Mod de preparare:
Se curăţă cartofii de coajă, se spală în mai multe ape reci, după care se sărează puţin şi se pun să se prăjească în ceaun, cu o ceaşcă de ulei.
Când s-au rumenit, se taie deasupra lor două roşii decojite şi se pune capac pe ceaun
Se fierb cartofii înăbuşit 10 minute, se adaugă apoi usturoiul tocat mărunt şi se stinge focul.
Se presară deasupra mărar tocat fin şi se servesc cu salată de sezon, alături de ochiuri româneşti.
Pofta buna!
poate iti place si:
Cartofi cu unt si bacon
Cartofi cu unt si bacon din: cartofi, unt, bacon, sare, piper, ardei (pentru ornat). Ingrediente: 4 cartofi 1/4 cană unt topit 8 felii bacon tăiate cubuleţe 2 cepe sare piper felii de ardei (pentru ornat) Mod de preparare: Speli, cureţi şi tai bucăţi cartofii. Tai ceapa julien. încingi cuptorul. Torni untul topit peste bucăţile de […]
Cartofi fierti cu unt si marar
Cartofi fierti cu unt si marar din: cartofi noi, unt, mărar, smântână, sare. Ingrediente: 1 kg de cartofi noi 2 linguri unt mărar tocat smântână sare Mod de preparare: Se curăţă cartofii sau se spală şi se fierb în coajă. Se scot când au fiert, se.taie felii rotunde, se pune unt peste ei, se […]
Cartofi cu branza proaspata si unt
Cartofi cu branza proaspata si unt din: cartofi, unt, brânză, smântână. Ingrediente: cartofi unt brânza smântână Mod de preparare: Luaţi cartofii, îi spălaţi şi îi frecaţi bine cu peria. Se ung cu puţină grăsime şi se bagă la cuptor, lăsându-i acolo până sunt gata. Se servesc calzi, cu brânză, care a fost bătută bine cu […]
Pofta buna!