Cartofi cu untura din: cartofi, grasime proaspata de porc, ceapa, patrunjel, faina, supa de carne, vin alb, unt, sare si piper boabe. Ingrediente: 500-600 g cartofi 150 g grăsime proaspătă de porc 1 ceapă mare pătrunjel verde 2 linguri cu făină 1 pahar mare cu supă de came 1 pahar mai mic cu vin […]
Cartofi cu rosii
PrinteazaCartofi cu rosii din: roşii, cartofi, pătrunjel verde, sare.
Ingrediente:
- 500 g roşii
- 200 g cartofi
- pătrunjel verde
- sare
Mod de preparare:
Curăţaţi roşiile, le tăiaţi în patru şi puneţi-le într-o tigaie timp de 10 minute.
Adăugaţi cartofii tăiaţi rondele, săraţi şi îi lăsaţi să fiarbă timp de un sfert de oră.
Se servesc presărate cu pătrunjel tocat.
Pofta buna!
poate iti place si:
Cartofi copti cu unt si cascaval
Cartofi copti cu unt si cascaval din: cartofi mari, unt, caşcaval, ulei, sare, piper. Ingrediente: 8 cartofi mari 150 g unt 100 g caşcaval ulei sare piper Mod de preparare: Cartofii spălaţi si uscaţi se taie felii subţiri în stil evantai. In fiecare tăietură se pune puţin unt si se presară apoi cu sare şi piper. Se stropesc […]
Cartofi copti in untura de gasca
Cartofi copti in untura de gasca din: cartofi, untura de gasca, ulei, sare grunjoasa. Ingrediente: 3kg de cartofi, tăiaţi cuburi mari 175g untură de gâscă 4 linguri ulei sare grunjoasă Mod de preparare: Fierbe cartofii 5 minute în apă sărată, până încep să se înmoaie. Scurge-i bine, pune-i la loc în oală şi […]
Pofta buna!