Cartofi cu rozmarin si gogosari in sos de mustar din: cartofi rosii, sare, usturoi, boia dulce, rozmarin.
Ingrediente:
5-6 cartofi rosii
sare
praf de usturoi
boia dulce
rozmarin proaspat
Mod de preparare:
Alegi cartofi cu coajă roşie, întrucât cei cu coajă albă sunt mai sfărâmicioşi. Ii decojeşti, îi tai în cuburi sau în felii mai groase şi îi fierbi în apă uşor sărată.
Când încep să fiarbă, reduci intensitatea focului şi îi laşi pe foc exact 10 minute (dacă îi laşi mai mult, se vor sfărâma).
Scurgi cartofii în strecurătoare, îi presari cu sare, boia, rozmarin şi praf de usturoi, amestecând uşor, fără lingură, mişcând cu repeziciune strecurătoarea într-o parte şi în alta.
Prăjeşti puţin cartofii în uleiul încins, până devin aurii.
Ii scoţi pe un şervet şi, pentru aspect, îi presari cu boia.
Ii serveşti alături de gogoşari în oţet, cu sos de muştar.
Cartofi cu sos de usturoi si rozmarin din: cartofi noi mici, ulei, usturoi, rozmarin, margarina, marar, maioneză vegetală, pătrunjel, zeamă de lămâie, sare, piper. Ingrediente: 16 cartofi noi mici 5-6 linguri ulei 7-8 căţei usturoi 2-3 crenguţe rozmarin 3-4 linguri de margarina 1 legatura de marar sare piper Pentru sos: 1 cană maioneză vegetală 2 căţei usturoi 1 legătură pătrunjel 1 […]
Cartofi noi cu usturoi si rozmarin din: cartofi noi, usturoi (verde), ulei de măsline, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cartofi noi 2 căpăţâni de usturoi (verde) 2-3 linguri ulei de măsline 1 crenguţă rozmarin sare piper Mod de preparare: Cartofii îi speli foarte bine cu un burete abraziv şi îi cureţi, dacă este cazul. Ii pui la fiert […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.