Cartofi cu rozmarin si sare cu aromă de lămâie
PrinteazaCartofi cu rozmarin si sare cu aromă de lămâie din: coaja de lamaie, sare de mare, ulei de floarea soarelui, cartofi si rozmarin.
- coaja rasa de la o lamaie
- 4 linguri de sare de mare
- ulei de floarea soarelui
- 800 g cartofi, curatati si taiati betisoare fine
- frunzele de la cateva fire de rozmarin proaspat
Mod de preparare:
Pentru a prepara sarea cu aromă de lămâie, zdrobiţi şi amestecaţi coaja de lămâie cu sarea, într-un mojar sau un blender pentru condimente, până când sarea capătă aromă şi culoare.
Puneţi sarea aromată într-o farfurie.
Folosiţi din ea cât aveţi nevoie pentru moment, apoi lăsaţi-o să se usuce câteva ore înainte de a o depozita.
E posibil să se întărească, aşa că zdrobiţi-o puţin înainte de utilizare.
într-o tigaie groasă, turnaţi un strat de ulei de floarea-soarelui de circa 6-8 cm şi lăsaţi-l să se încingă bine.
Ca să vedeţi dacă a ajuns la temperatura potrivită, folosiţi un termometru de bucătărie sau puneţi la început o bucăţică de cartof în uleiul rece.
Când cartoful pluteşte şi se rumeneşte, temperatura a ajuns la 180°C şi vă puteţi apuca de prăjit (nu uitaţi să scoateţi bucăţica de cartof înainte de a începe).
Ştergeţi beţişoarele de cartofi într-un şervet de hârtie, ca să înlăturaţi amidonul în exces.
Puneţi la îndemână o lingură cu găuri şi o stivă mare de şervete de hârtie. Introduceţi cu grijă în ulei o parte din cartofi (nu încărcaţi tigaia) şi lăsaţi-i câteva minute, până când se rumenesc.
Cu 30 de secunde înainte de a-i scoate, adăugaţi rozmarinul.
Scoateţi cartofii şi rozmarinul pe un şervet de hârtie, care va absorbi excesul de ulei, apoi presăraţi-i cu sarea aromată cu lămâie. Continuaţi până când aţi prăjit toţi cartofii. Serviţi imediat.
Cartofii cu rozmarin si sare cu aromă de lămâie
Pofta buna!