Cartofi rumeniti cu branza
PrinteazaCartofi rumeniti cu branza din: cartofi, unt, branza, bacon, smantana, ceapa verde, sare, piper.
- 4 cartofi dulci, mari, spălaţi foarte bine
- 8 linguri cu unt tăiat în felii
- 200 g brânza Cheddar rasă
Pentru servit:
- 4 felii de bacon, prăjite şi tăiate mărunt
- 4 fire de ceapă verde, tocate
- smântână
- sare şi piper
Mod de preparare:
Incălzeşte cuptorul la foc mare.
Pune cartofii pe o suprafaţă plană şi folosind un cuţit ascuţit taie felii subţiri, asigurându-te însă că nu tai până la capătul cartofului. Aşază cartofii cu tăietura în sus într-o tavă şi stropeşte-i cu ulei de măsline.
Presară sare şi coace-i timp de 1 oră.
După ce cartofii s-au rumenit deasupra, scoate tava din cuptor şi în tăieturi pune unt şi presară brânză. Introdu tava înapoi în cuptor şi mai coace 5-10 minute, până când brânza şi untul s-au topit.
Scoate tava din cuptor şi pune deasupra smântână.
Serveşte cu kaizer şi ceapă verde.
Pofta buna!