Cartofi rumeniti cu branza

Printeaza

Cartofi rumeniti cu branza din: cartofi, unt, branza, bacon, smantana, ceapa verde, sare, piper.

Ingrediente:Cartofi rumeniti cu branza

  • 4 cartofi dulci, mari, spălaţi foarte bine
  • 8 linguri cu unt tăiat în felii
  • 200 g brânza Cheddar rasă

Pentru servit:

  • 4 felii de bacon, prăjite şi tăiate mărunt
  • 4 fire de ceapă verde, tocate
  • smântână
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Incălzeşte cuptorul la foc mare.

Pune cartofii pe o suprafaţă plană şi folosind un cuţit ascuţit taie felii subţiri, asigurându-te însă că nu tai până la capătul cartofului. Aşază cartofii cu tăietura în sus într-o tavă şi stropeşte-i cu ulei de măsline.

Presară sare şi coace-i timp de 1 oră.

După ce cartofii s-au rumenit deasupra, scoate tava din cuptor şi în tăieturi pune unt şi presară brânză. Introdu tava înapoi în cuptor şi mai coace 5-10 minute, până când brânza şi untul s-au topit.

Scoate tava din cuptor şi pune deasupra smântână.

Serveşte cu kaizer şi ceapă verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.