Cartofi rumeniţi cu rozmarin, usturoi şi piper
PrinteazaCartofi rumeniţi cu rozmarin, usturoi şi piper din: cartofi, usturoi, ulei, piper, sare, rozmarin.
Ingrediente:
- 1,4 kg cartofi mici
- 1 căpăţână usturoi
- 3 linguri ulei de floarea soarelui
- 1 lingură piper negru, proaspăt măcinat
- 1 lingură sare grunjoasă
- 1 legătură rozmarin
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la semnul 7/200′ C. Unge cu grăsime o tavă de friptură şi presară sare grunjoasă şi piper măcinat. Spală cartofii şi curăţă-i de coajă.
Taie-i în două sau, dacă este necesar, în patru, pentru a obţine bucăţi de aceeaşi mărime. Aşază-i în tavă într-un strat uniform. Striveşte căţeii de usturoi cu lama cuţitului şi presară-i deasupra, împreună cu rozmarinul măruntit.
Poftă bună!