Cartofi rumeniţi la cuptor
PrinteazaO reteta delicioasa de cartofi rumeniti la cuptor din: cartofi, ulei de masline, foi de daifn, cimbru, oregano si zeama de lamaie.
- 1,5 kg cartofi albi, bine spălaţi, necurăţaţi de coajă şi tăiaţi bucăţi
- 100 ml ulei de măsline
- 2 foi dafin
- 1 linguriţă cimbru şi oregano
- zeama de la 1 lămâie
Mod de preparare:
Mareste flacara cuptorului la 7/220C. Fierbe cartofii in apa cu sare 10 minute si apoi sucger-i si agita strecuratoarea, pentru ca mrginile bucatilor sa se zdrobeasca. Lasa-i pe foc 10 minute ca sa se usuce.
Pune uleiul în tava de copt şi încinge-l pe foc. Pune cartofii în tavă şi amestecă pentru a se unge uniform.
Presară sare grunjoasâ, dafinul, condimentele şi piper şi dă la cuptor 50 de minute, întorcând din când în când, până când se rumenesc. Serveşte-i stropiţi cu zeamă de lămâie.
Cartofi rumeniţi la cuptor
Pofta buna!
Incoming search terms:
- cartofi rumeniti la cuptor