Cartofi rumeniţi la cuptor

Printeaza

O reteta delicioasa de cartofi rumeniti la cuptor din: cartofi, ulei de masline, foi de daifn, cimbru, oregano si zeama de lamaie.

Ingrediente:Cartofi rumeniţi la cuptor

  • 1,5 kg cartofi albi, bine spălaţi, necurăţaţi de coajă şi tăiaţi bucăţi
  • 100 ml ulei de măsline
  • 2 foi dafin
  • 1 linguriţă cimbru şi oregano
  • zeama de la 1 lămâie

 

Mod de preparare:

Mareste flacara cuptorului la 7/220C. Fierbe cartofii in apa cu sare 10 minute si apoi sucger-i si agita strecuratoarea, pentru ca mrginile bucatilor sa se zdrobeasca. Lasa-i pe foc 10 minute ca sa se usuce.

Pune uleiul în tava de copt şi încinge-l pe foc. Pune cartofii în tavă şi amestecă pentru a se unge uniform.

Presară sare grunjoasâ, dafinul, condimentele şi piper şi dă la cuptor 50 de minute, întorcând din când în când, până când se rumenesc. Serveşte-i stropiţi cu zeamă de lămâie.

Cartofi rumeniţi la cuptor

Cartofi rumeniţi la cuptor

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • cartofi rumeniti la cuptor

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.