Cartofi rumeniţi, cu salsa picantă
PrinteazaPreîncălzeşte cuptorul la semnul 6/200C. Curăţă de coajă şi taie cuburi de 2-3 cm 900 g cartofi cu coaja roşie. Stropeşte-i cu 2 linguri ulei şi amestecă-i cu 1 linguriţă muştar picant. Presară sare şi piper şi dă la cuptor 40-45 de minute, întorcând din când în când, până când se rumenesc.
Intre timp, prepară salsa picantă: mărunţeşte în tocătorul electric 4 fire de ceapă verde, tăiată, 1 ardei gras verde şi 100 g creson. Adaugă 50 caşcaval, răzuit, 3 linguri ulei de măsline, zeama de la 1 lămâie, sare, piper, câteva picături de sos tabasco sau un praf de boia iute.
Amestecă pentru a obţine o pastă cât mai omogenă şi adaugă 1 -2 linguri de apă, pentru un sos mai subţire. Serveşte cartofii cu salsa turnată deasupra.
Cartofi rumeniţi, cu salsa picantă
Pofta buna!