Cartofi scazuti cu carnati
PrinteazaCartofi scazuti cu carnati din: cartofi, carnati de casa, ceapa, ulei, ardei, concentrat de legume, sare, piper, boia de ardei.
- 1 kg cartofi
- 1 fir de cârnaţi de casă, afumaţi
- 1 ceapă mai mare
- 8-10 linguri ulei
- 1 ardei gras
- 1 lingură concentrat de legume
- sare
- piper
- 1 linguriţă boia de ardei
Mod de preparare:
Cârnaţii îi feliezi şi îi prăjeşti uşor, apoi îi scoţi din ulei pe o farfurie. Cartofii curăţaţi îi tai cubuleţe sau fâşii, după preferinţă. Ceapa mărunţită o căleşti în uleiul în care s-au prăjit cârnaţii, presari boia, apoi adaugi repede cartofii bine spălaţi, precum şi cârnaţii prăjiţi.
Condimentezi mâncarea după gust, căleşti amestecul şi stingi cu apă, cât să acopere bine cartofii. Pui ardeiul tăiat în două şi laşi mâncarea la fiert până când cartofii se înmoaie, iar zeama scade sau chiar până când devine păstoasă.
Dacă este nevoie, după ce iei vasul de pe foc, mai poţi con dimenta mâncarea.
Pofta buna!