Cartofi cu smantana si mazare
PrinteazaO reteta de cartofi cu smantana si mazare din: cartofi, ceapa rosie, mazare, smantana, cascaval, unt, sare si piper.
- 500 g cartofi noi
- 1 ceapa rosie
- 4-5 linguri boabe de mazare (optional)
- 100 g smantana
- 50 g cascaval ras
- 50 g unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tai ceapa roşie rondele şi o căleşti în unt până când se înmoaie. Adaugi cartofii, curăţaţi de coajă, spălaţi bine şi, opţional, boabele de mazăre, 2-3 linguri de supă de legume (sau apă caldă), sare şi piper după gust. Laşi să fiarbă mai departe cu vasul acoperit.
Amesteci din când în când, să nu se prindă. Când legumele sunt bine pătrunse, pui smântână, presari deasupra caşcavalul ras şi pui la cuptor pentru 5-10 minute. Serveşti cartofii cât sunt fierbinţi.
Cartofi cu smantana si mazare
Pofta buna!