Cartofi cu smântână si somon
PrinteazaO reteta de cartofi cu smantana si somon din: cartofi, unt, ulei de masline, sare grunjoasa, usturoi, somon file afumat, smantana, mascarpone, zeama de lamaie si marar.
- un kg cartofi noi
- 50 g unt
- 2 linguri ulei de măsline
- sare grunjoasă
- 4 căţei usturoi în coajă
- 300 g somon file afumat
- 300 ml smântână
- 100 g mascarpone
- zeama de la o lămâie
- 2 legături mărar
Mod de preparare:
Se spală cartofii bine în câteva ape, apoi se pun să fiarbă într-o cratiţă. Se adaugă sare în apă, ulei de măsline şi căţeii de usturoi. Intre timp, se prepară sosul de smântână. Se amestecă smântână cu crema de brânză mascarpone, sare, zeamă de lămâie şi mărar.
Se scurg cartofii de apă şi se stropesc cu ulei şi unt. Se condimentează cu usturoi, cimbru verde şi mărar. Se rumenesc în cuptor încă 10 minute, apoi se aşază pe un platou şi se servesc cu somonul afumat si cu sosul de smântână.
Cartofi cu smântână si somon
Pofta buna!