Cartofi cu sos alb la cuptor
PrinteazaCartofi cu sos alb la cuptor din: cartofi, faina, lapte, unt, oua, cascaval, sunca.
- 6 cartofi
- 2 linguri faină
- 500 ml laipte
- o linguriţă unt
- 4 ouă
- 100 g caşcaval ras
- 150 şuncă
Mod de preparare:
Se fierb cartofii în coajă, se curăţă şi se taie felii. Se pregăţeşte un sos alb din faină şi apă, psână se obţine un sos gros, ca o smântână. Se toarnă acest sos în 500 ml lapte în clocot şi se amestecă pe foc.
Se unge co cratiţă cu unt şi se aşează cartofii, iar peste ei se presară felii de ou răscopt (3 ouă) şi şuncă tocată.
In sosul cu lapte se adaugă un ou crud şi se bate bine. Se toarnă sosul peste ouă şi cartofi. Se presară unt şi caşcaval ras. Se dă totul la cuptor.
Pofta buna!