Cartofi cu sos alb la cuptor

Printeaza

Cartofi cu sos alb la cuptor din: cartofi, faina, lapte, unt, oua, cascaval, sunca.

Ingrediente:Cartofi cu sos alb la cuptor

  • 6 cartofi
  • 2 linguri faină
  • 500 ml laipte
  • o linguriţă unt
  • 4 ouă
  • 100 g caşcaval ras
  • 150 şuncă

 

Mod de preparare:

Se fierb cartofii în coajă, se curăţă şi se taie felii. Se pregăţeşte un sos alb din faină şi apă, psână se obţine un sos gros, ca o smântână. Se toarnă acest sos în 500 ml lapte în clocot şi se amestecă pe foc.

Se unge co cratiţă cu unt şi se aşează cartofii, iar peste ei se presară felii de ou răscopt (3 ouă) şi şuncă tocată.

In sosul cu lapte se adaugă un ou crud şi se bate bine. Se toarnă sosul peste ouă şi cartofi. Se presară unt şi caşcaval ras. Se dă totul la cuptor.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.