Cartofi cu sos de ciuperci

Printeaza

Cartofi cu sos de ciuperci din: cartofi, ciuperci, smantana, ceapa, usturoi, lapte, unt, cascaval, cimbru, ridichi, sare, piper, patrunjel, otet de mere, ulei de masline.

Ingrediente:Cartofi_cu_sos_de_ciuperci

  • un kg cartofi
  • 500 g ciuperci
  • 300 ml smantana
  • doua cepe albe
  • 3 catei de usturoi
  • 100 ml lapte
  • 150 g unt
  • 300 g cascaval
  • o lingurita cu cimbru uscat
  • 3 legaturi ridichi
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • otet de mere
  • ulei de masline

 

Mod de preparare:

Cartofii se spală bine, se fierb în apă cu sare, apoi se scot într-un bol şi se lasă la răcit.

Se taie rondele potrivit de groase şi se aşază un strat într-o tavă înaltă unsă cu unt.

Se presară sare, piper, pătrunjel tocat, cimbru şi ridichi, se pun din loc în loc cubuleţe de unt şi se aşază alt strat de cartofi.

Se procedează la fel până se termină ingredientele şi se presară pătrunjel, cimbru, sare şi piper pe ultimul strat.

Se pune din loc în loc unt, se introduce tava în cuptorul încins şi se coc la foc mediu 30 de minute.

Se scoate tava, se presară deasupra caşcaval ras şi se mai ţine cinci minute în cuptor.

Ciupercile împreună cu cepele tocate mărunt se pun la călit în puţin unt, se adaugă usturoiul pisat, laptele şi se fierb cinci minute.

După ce s-au răcit se amestecă bine cu smântână, sare şi piper şi sosul obţinut se serveşte alături de cartofii calzi.

Se mai pot servi si cu o salata din ridichi, otet de mere, ulei de masline, sare si piper.

Cartofi cu sos de ciuperci

Cartofi_cu_sos_de_ciuperci

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. AStia trebuiesc incercati

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.