Cartofi cu sos de mere
PrinteazaCartofi cu sos de mere din: cartofi, mere, ceapa, praz, seminte de mustar, miere, scortisoara, boia dulce, oregano, busuioc, ulei de masline, sare, piper, patrunjel, smantana.
- 800 g cartofi
- 600 g mere
- doua cepe albe
- o ceapa rosie
- un fir de praz
- seminte de mustar
- miere
- scortisoara
- 5 g boia dulce
- 5 g oregano uscat
- 5 g busuioc uscat
- 200 ml ulei de masline
- sare
- piper
- patrunjel
- smantana
Mod de preparare:
Cartofii se spală şi se fierb în apă cu sare zece minute. Se curăţă de coajă, se spală şi se taie rondele potrivit de groase. Se pun într-un bol, se amestecă bine cu jumătate din uleiul de măsline, busuiocul şi oregano, boiaua, sare şi piper.
Se adaugă pătrunjel tocat, se amestecă şi se aşază cartofii pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se introduce tava în cuptor şi se coc la foc mediu până devin aurii. Cepele şi prazul se curăţă, se spală şi se taie felii subţiri.
Merele se spală, se taie în jumătăţi, se curăţă de căsuţa cu seminţe, apoi se taie în felii potrivit de groase. Se încinge restul de ulei într-o cratiţă, se prăjeşte ceapa şi prazul până devin sticloase, apoi se adaugă merele.
Se ţin pe foc zece minute, se pune o lingură cu seminţe de muştar şi o lingură cu miere, se condimentează şi se toarnă puţină apă. Se mai lasă zece minute, apoi se servesc alături de cartofii condimentaţi.
Se servesc ca atare sau cu smantana amestecata cu patrunjel tocat.
Cartofi cu sos de mere
Pofta buna!