Cartofi cu sos de murături
PrinteazaCartofi cu sos de murături din: cartofi, castraveti in saramura, gogosari in otet, ceapa, unt, faina, supa de legume, smantana, sare, piper, oregano.
- 800 g cartofi
- 200 g castraveti in saramura
- 200 g gogosari in otet
- 2 cepe
- 1 lingura unt
- 1 lingura faina
- 400 ml supa de legume
- 200 g smantana
- sare
- piper
- oregano
Mod de preparare:
Speli cartofii şi îi fierbi în apă uşor sărată, pentru 20 de minute, apoi îi cureţi. Cureţi ceapa şi o tai solzişori. Tai mărunt murăturile.
Topeşti untul într-o tigaie şi presari făina. Amesteci energic, apoi torni treptat supa fierbinte de legume, mixând în continuare până obţii un sos omogen.
In sosul îngroşat, pui murăturile, smântână, sare, piper şi oregano după gust. Stingi focul după câteva clocote.
Cartofi cu sos de murături
Pofta buna!