Cartofi cu sos de murături

Printeaza

Cartofi cu sos de murături din: cartofi, castraveti in saramura, gogosari in otet, ceapa, unt, faina, supa de legume, smantana, sare, piper, oregano.

Ingrediente:Cartofi_cu_sos_de_muraturi

  • 800 g cartofi
  • 200 g castraveti in saramura
  • 200 g gogosari in otet
  • 2 cepe
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura faina
  • 400 ml supa de legume
  • 200 g smantana
  • sare
  • piper
  • oregano

 

Mod de preparare:

Speli cartofii şi îi fierbi în apă uşor sărată, pentru 20 de minute, apoi îi cureţi. Cureţi ceapa şi o tai solzişori. Tai mărunt mură­turile.

Topeşti untul într-o tigaie şi presari făina. Amesteci energic, apoi torni treptat supa fierbinte de legume, mixând în conti­nuare până obţii un sos omogen.

In sosul îngroşat, pui murăturile, smântână, sare, piper şi oregano după gust. Stingi focul după câteva clocote.

Cartofi cu sos de murături

Cartofi_cu_sos_de_muraturi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.