Cartofi cu sos si rucola

Printeaza

Cartofi cu sos si rucola din: ulei de măsline, ceapa, usturoi, conserva de rosii decojite, bulion, boia dulce, chili, zahar, sare, rucola, cartofi.

Cartofi_cu_sos_si_rucola

Ingrediente pentru sos:

  •  3 linguri ulei de măsline
  •  2 cepe
  •  3 căţei de usturoi
  •  1 conservă roşii decojite
  •  1 lingură bulion
  •  2 linguri boia dulce
  •  1 praf chili
  •  1 praf zahăr
  •  sare
  •  frunze de rucola

Ingrediente pentru cartofi:

  •  900 g cartofi
  •  2 linguri ulei de măsline

Mod de preparare:

Se toacă ceapa, iar usturo­iul se taie felii. Roşiile din conservă se taie pnărunt.

Se prăjeşte ceapa tocată în ulei încins, cca 5 min.

Se adaugă felii de usturoi şi după 1 min. se adaugă şi roşiile tocate, bulionul, boia dulce, chili şi zahăr.

Se sărează şi se dă în clocot. Apoi se reduce focul şi se lasă să mai fiarbă la foc moale cca 10 min.

Se lasă să se răcească so­sul şi apoi să se marineze la frigider 24 de ore.

Se încinge cuptorul la 200 °C. Se curăţă cartofii şi se taie bucăţi mari; se şterg cu prosoape de hârtie.

Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se sărează şi se stropesc cu ulei.

Se coc la cuptor cartofii timp de cca 50 min., până devin aurii. Se servesc îm­preună cu sosul încălzit şi rucola.

Cartofi cu sos si rucola

Cartofi_cu_sos_si_rucola

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.