Cartofi cu sos de verdeaţă
PrinteazaCartofi cu sos de verdeaţă din: cartofi noi, sare, otet din vin alb, oua, amestec de verdeata, smantana, piper, unt.
- 600 g cartofi noi, mici
- sare
- 3 linguri otet din vin alb
- 4 oua
- 1 legatura mare amestec de verdeata (patrunjel, marar, hasmatuchi etc.)
- 250 g smantana fermentata
- piper
- 2 linguri unt
Mod de preparare:
Spălaţi cartofii şi fierbeţi-i cca 20 de minute în apă cu sare. Daţi în fiert 1 l de apă. Adăugaţi oţetul şi o linguriţă de sare. Spargeţi ouăle pe rând şi aşezaţi-le într-o ceaşcă.
Adăugaţi-le pe rând în apa cu oţet şi lăsaţi-le cca 4 minute. Apa nu trebuie să mai fiarbă.
Tocaţi verdeaţa mărunt, amestecaţi-o cu smântână şi condimentaţi totul cu sare şi piper.
Scurgeţi cartofii şi căliţi-i în untul încins. Scoateţi ouăle româneşti cu o spumieră şi aşezaţi-le pe farfurii împreună cu sosul de verdeaţă şi cartofii.
Presăraţi totul cu puţină verdeaţă.
Cartofi cu sos de verdeaţă
Poftă bună!