Cartofi cu spanac
PrinteazaO reteta de cartofi cu spanac din: smantana, usturoi, oua, spanac, unt, cartofi si branza.
- 300 ml smantana
- 1 catel de usturoi
- 2 oua
- 400 g spanac
- unt pentru uns
- 850 g cartofi, decojiti si feliati subtire (felii de circa 3 mm grosime)
- 250 g branza telemea sau cascaval
Mod de preparare:
Pui spanacul la fiert şi îl laşi câteva minute, apoi îl pui într-o strecurătoare şi îl laşi să se scurgă câteva minute. îl storci cât poţi de bine. Potriveşti gustul de sare şi piper, între timp, cureţi cartofii şi îi feliezi. Baţi ouăle cu smântână şi adaugi usturoiul pisat.
Ungi bine cu unt un vas termorezistent şi aşezi jumătate dintre feliile de cartofi pe fundul acestuia. Aşezi un strat de spanac, apoi cartofii rămaşi. Torni amestecul de smântână, apoi presari brânza.
Coci totul timp de 45-55 minute, până se rumeneşte şi se înmoaie compoziţia.
Cartofi cu spanac
Pofta buna!