Cartofi cu şuncă si castraveti
PrinteazaCartofi cu sunca si castraveti din: cartofi, castraveti, ceapa rosie, unt, smantana, sunca, sare, piper, supa concentrata de legume, zema de lamaie si marar.
Ingrediente:
- 1 kg cartofi
- 2 castraveţi
- 2 cepe roşii
- 20 g unt
- 100 g smântână
- 200 g şuncă
- sare
- piper
- 1 cub supă concentrată de legume
- zeamă de lămâie
- 1 legătură mărar
Mod de preparare:
Cartofi cu şuncă si castraveti: Speli cartofii, îi fierbi 20 de minute şi îi cureţi de coajă. Castraveţii îi cureţi de coajă, îi tai în două pe lung şi le scoţi seminţele, apoi îi tai bucăţi. Cureţi cepele şi le tai în 8. Incingi untul şi căleşti castraveţii şi ceapa.
Torni deasupra zeamă de zarzavat şi încorporezi smântână şi şunca felii. Le mai laşi pe foc puţin, apoi adaugi zeama de lămâie, sare, piper şi mărarul tocat. Acest sos îl serveşti împreună cu cartofii fierţi.
Pofta buna!