Cartofi cu şuncă si castraveti

Printeaza

Cartofi cu sunca si castraveti din: cartofi, castraveti, ceapa rosie, unt, smantana, sunca, sare, piper, supa concentrata de legume, zema de lamaie si marar.

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi
  • 2 castraveţi
  • 2 cepe roşii
  • 20 g unt
  • 100 g smântână
  • 200 g şuncă
  • sare
  • piper
  • 1 cub supă concentrată de legume
  • zeamă de lămâie
  • 1 legătură mărar

 

Mod de preparare:

Cartofi cu şuncă si castraveti: Speli cartofii, îi fierbi 20 de minute şi îi cureţi de coajă. Castraveţii îi cureţi de coajă, îi tai în două pe lung şi le scoţi seminţele, apoi îi tai bucăţi. Cureţi cepele şi le tai în 8. Incingi untul şi căleşti castraveţii şi ceapa.

Torni deasupra zeamă de zarzavat şi încorporezi smântână şi şunca felii. Le mai laşi pe foc puţin, apoi adaugi zeama de lămâie, sare, piper şi mărarul tocat. Acest sos îl serveşti împreună cu cartofii fierţi.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.