Chiftele de cartofi din: cartofi, ou, ceapa, ciuperci, faina, ulei, sare, piper, smantana. Cartofii sunt o sursă bogată de carbohidrați, care furnizează energie organismului. Cartofii conțin potasiu, un mineral important pentru menținerea sănătății inimii și a sistemului nervos. Sunt o sursă importantă de vitamina C, care ajută la menținerea sistemului imunitar sănătos Ingrediente: 3 cartofi […]
Cartofi cu sunca – usor de preparat
PrinteazaCartofi cu sunca din: cartofi, sunca de porc, iaurt, mustar iute, busuioc, miere, salvie, rosii cherry, sare, piper, lamaie.
- 4 cartofi
- 300 g sunca de porc
- 200 ml iaurt
- o lingura de mustar iute
- o lingurita de busuioc uscat
- o lingura de miere
- 6 frunze de salvie
- 250 g rosii cherry
- sare
- piper
- o lamaie
Mod de preparare:
Muştarul se pune într-un bol împreună cu iaurtul, busuiocul, sare, piper şi suc de lămâie după gust.
Se adaugă mierea, se amestecă şi se introduce la rece. Cartofii se spală, se şterg cu un şervet de hârtie şi se aşază într-o tavă. Se coc până ce pot fi pătrunşi cu o furculiţă, se lasă să se răcească complet şi se taie rondele.
Şunca de porc se taie felii subţiri, apoi bucăţi potrivit de mari şi prăjeşte într-o tigaie fără ulei.
Când s-a caramelizat şi s-a eliminat grăsimea, se adaugă frunzele de salvie, sarea, piperul şi roşiile cherry.
Se ţin pe foc două minute, amestecându-se cu o lingură ca să se prăjească pe toate părţile.
Se pun rondelele de cartofi pe farfurii, se toarnă deasupra ingredientele din tigaie şi se servesc imediat, alături de sosul de muştar.
Daca este prea multa grasime in tigaie, se poate aduna cu un servetel absorbant.
Cartofi cu sunca
Pofta buna!
Reteta zilei: Pui cu cartofi si rozmarin
Pui cu cartofi si rozmarin din: pui, cartofi, usturoi, lamaie, sare, oregano, rozmarin, piper, ulei de masline. Carnea de pui este o sursă bună de proteine, vitamine și minerale, inclusiv vitamina B6, vitamina B12, niacină, seleniu și fosfor. În funcție de modul în care este preparată, carnea de pui poate fi o opțiune sănătoasă pentru […]
Pofta buna!