Cartofi cu şuncă
PrinteazaO reteta de cartofi cu sunca din: cartofi, sunca, cascaval, vin alb, sare, piper si ulei.
- 6-7 cartofi mijlocii
- 6-7 felii de sunca, bacon sau kaizer
- 100 g cascaval
- 1 pahar vin alb
- sare
- piper
- 2 linguri ulei pentru vas
Mod de preparare:
Se taie cartofii rondele si se pun la fiert in apa fierbinte, usor sarata. Dupa 10 minute, se scurg si se cot cu spumiera. Intr-un vas termorezistent uns cu ulei, se asaza un strat de cartofi, sare si piper dupa gust, apoi feliile de sunca si cascavalul ras.
Se stropeste totul cu vin si se asaza vasul in cuptorul preincalzit, la foc mediu; se coace 15-20 de minute. Cartofii se servesc calzi, cu salata.
Cartofi cu şuncă
Pofta buna!