Cartofi cu şuncă

Printeaza

O reteta de cartofi cu sunca din: cartofi, sunca, cascaval, vin alb, sare, piper si ulei.

Ingrediente:Cartofi cu şuncă

  • 6-7 cartofi mijlocii
  • 6-7 felii de sunca, bacon sau kaizer
  • 100 g cascaval
  • 1 pahar vin alb
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei pentru vas

 

Mod de preparare:

Se taie cartofii rondele si se pun la fiert in apa fierbinte, usor sarata. Dupa 10 minute, se scurg si se cot cu spumiera. Intr-un vas termorezistent uns cu ulei, se asaza un strat de cartofi, sare si piper dupa gust, apoi feliile de sunca si cascavalul ras.

Se stropeste totul cu vin si se asaza vasul in cuptorul preincalzit, la foc mediu; se coace 15-20 de minute. Cartofii se servesc calzi, cu salata.

Cartofi cu şuncă

Cartofi cu şuncă

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.