Cartofi taranesti cu afumatura
PrinteazaCartofi taranesti cu afumatura din: cartofi, ceapa, sunca afumata, marar, sare, piper, boia.
Ingrediente:
- 1 kg cartofi
- 4 cepe
- 200 g şuncă afumată
- 1 legătură mărar
- sare
- piper
- boia
Mod de preparare:
Cartofi taranesti cu afumatura: Cureţi cartofii, îi tai cubuleţe şi îi pui la fiert în apă cu sare. Tai mărunt ceapa curăţată şi şunca şi le căleşti împreună câlteva minute.
După ce au fiert cartofii, îi scurg de zeamă, îi adaug peste ceapa şi afumătura prăjite şi le pui din nou să se prăjească toate.
Potriveşti de sare, piper şi boia şi laşi mâncarea pe foc mic 15 minute.
Când e gata presari mărarul tocat şi o dai deoparte.
Pofta buna!