Cartofi ţărăneşti cu sos picant

Printeaza

O reteta delicioasa de cartofi taranesti cu sos picant din: cartofi, ulei, boia, conopida, rosii, ardei grasi, patrunjel si sare.

Ingrediente:Cartofi ţărăneşti cu sos picant

  • 2 kg cartofi mijlocii
  • 2 linguri ulei
  • 1 linguriţă rasă boia

pentru sos:

  • 1 conopidă mică
  • 2–3 roşii
  • 3 ardei graşi
  • ½ legătură pătrunjel
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţaţi cartofii, îi spălaţi şi îi lăsaţi să se scurgă, apoi îi tăiaţi în sferturi, pe lungime. Îi amestecaţi într-un castron cu uleiul şi boiaua şi îi coaceţi într-o formă termorezistentă, în cuptorul preîncălzit, la foc moderat, timp de 45 de minute.

Din când în când, picuraţi câte puţină apă. Pentru sosul picant, decojiţi roşiile, curăţaţi şi spălaţi ardeii. Tăiaţi ardeii în fâşii, iar roşiile în bucăţi mari. Desfaceţi conopida în bucheţele. Puneţi la fiert ardeii, roşiile şi conopida.

Pasaţi legumele fierte şi săraţi sosul după gust. Preasăraţi cartofii calzi cu pătrunjel şi îi aduceţi la masă alături de bolul cu sos fierbinte.

Cartofi ţărăneşti cu sos picant

Cartofi ţărăneşti cu sos picant

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.