Cartofi ţărăneşti cu sos picant
PrinteazaO reteta delicioasa de cartofi taranesti cu sos picant din: cartofi, ulei, boia, conopida, rosii, ardei grasi, patrunjel si sare.
- 2 kg cartofi mijlocii
- 2 linguri ulei
- 1 linguriţă rasă boia
pentru sos:
- 1 conopidă mică
- 2–3 roşii
- 3 ardei graşi
- ½ legătură pătrunjel
- sare
Mod de preparare:
Curăţaţi cartofii, îi spălaţi şi îi lăsaţi să se scurgă, apoi îi tăiaţi în sferturi, pe lungime. Îi amestecaţi într-un castron cu uleiul şi boiaua şi îi coaceţi într-o formă termorezistentă, în cuptorul preîncălzit, la foc moderat, timp de 45 de minute.
Din când în când, picuraţi câte puţină apă. Pentru sosul picant, decojiţi roşiile, curăţaţi şi spălaţi ardeii. Tăiaţi ardeii în fâşii, iar roşiile în bucăţi mari. Desfaceţi conopida în bucheţele. Puneţi la fiert ardeii, roşiile şi conopida.
Pasaţi legumele fierte şi săraţi sosul după gust. Preasăraţi cartofii calzi cu pătrunjel şi îi aduceţi la masă alături de bolul cu sos fierbinte.
Cartofi ţărăneşti cu sos picant
Pofta buna!