Cartofi taranesti
PrinteazaCartofi taranesti din: cartofi, ceapa, bulion sau suc de rosii, bacon, usturoi, patrunjel, sare, piper si ulei de masline.
Ingrediente:
- 7-8 cartofi mari
- 1-2 cepe
- 2 linguri de bulion sau suc de roşii
- 1-2 căţei de usturoi
- 200 g bacon afumat
- o legătură de pătrunjel
- sare, piper
- 3-4 linguri de ulei de măsline
Mod de preparare Cartofi taranesti:
Se spală bine cartofii şi se pun cu coajă, la fiert, într-o oală cu puţină sare.
Separat, se taie ceapa solzişori şi se pune să se călească într-o tigaie cu puţin ulei.
După ce s-a rumenit, se pune pasta de roşii sau sucul de roşii şi se mai lasă câteva minute.
Dacă s-au fiert şi cartofii, se scurg de apă şi se curăţă.
Se taie cubuleţe şi se pun peste ceapa preparată deja şi se mai lasă câteva minute să se prăjească.
La sfârşit se adaugă şi usturoiul pisat şi se amestecă bine.
Se pun şi feliile de bacon să se rumenească pe grătar, iar apoi se aşază pe un platou în ce formă doriţi.
Se pun şi cartofii, se ornează cu pătrunjel proaspăt şi se servesc cu castraveciori muraţi.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- cartofi taranesti reteta originala
- cartofi taranesti cu bulion
Uite cum fac eu cartofi taranesti cu kaizer.
Ingrediente:
4-5 cartofi fierti
300 g kaizer
1 ceapa
ardei gras rosu
ulei
sare
piper
marar
Mod de preparare:
Intr-o cratita se toarna ulei, si seadauga ceapa… se lasa pana se aureste usor, cartofii, dupa ce au fiert in coaja, se curata si se taie cubuleteadaugat si 2 catei de usturoi.cand s-a aurit usor ceapa.
Se adauga kaizerul,dupa cateva minute, se adauga si cartofii cu usturoiul,se potriveste de sare, piper dupa gust,cartofii se lasa pana prind o usoara crusta aurie.
Adaugati si ardeii, si mai lasat cateva minute pe foc. ardeii imi plac aldente nu inmuiati asa ca lasat foarte putin se presara deasupra marar, patrunjel tocat.